donderdag 5 december 2013

Captain Philips (2013) online kijken

De actie-thriller Captain Phillips is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Captain Richard Phillips (Oscar® winnaar Tom Hanks) en de gijzelneming door Somalische piraten van het Amerikaanse vrachtschip MV Maersk Alabama in 2009. Captain Phillips is een intense thriller over de gijzelneming van een groot vrachtschip door een kleine groep Somalische piraten. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal en het boek: A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs, and Dangerous Days at Sea van Captain Richard Phillips, gespeeld door Oscar® winnaar Tom Hanks.

Het Amerikaanse vrachtschip MV Maersk Alabama werd in 2009 vlak voor de Somalische kust overvallen door een kleine boot piraten die uit het niets opdoken. De bemanning kon de aanval niet afweren, maar de kapitein zette alles op alles om zijn bemanningsleden te beschermen. De focus van de film ligt op het samenspel tussen Captain Phillips en Muse, de piraat die de rol van kapitein overneemt wanneer hij het schip kaapt. Wanneer de situatie steeds meer uit de hand loopt en wanneer het schip steeds dichter bij de kust komt, zien de mannen in dat deze krachtmeting voor beide partijen grote gevolgen zal hebben. De film is geregisseerd door Paul Greengrass (The Bourne Ultimatum, United 93) en hij laat zowel een bloedstollende thriller zien als een gelaagd verhaal over de persoonlijke, maatschappelijke en economische gevolgen van de globalisering. (Bron: Captain Phililps (2013) kijken in de bioscoop Pathe)

Captain Philips (2013) film poster


 Captain Phillips 2013 foto

Recensie over de film  Captain Philips (2013)


Als iemand in staat is om een waargebeurde ramp op een indrukwekkende manier na te vertellen, is het Paul Greengrass wel. De regisseur deed het eerder met Bloody Sunday in 2002, en vier jaar later met United 93, waarin op huiveringwekkend realistische wijze een van de vliegtuigkapingen op 9/11 werd gereconstrueerd, hetgeen hem zijn eerste Oscarnominatie opleverde. Met Greengrass aan het roer lijkt Captain Phillips dan ook op voorhand al een garantie voor succes. Verruil het luchtruim voor een locatie op zee en de vergelijking is al snel gemaakt. Dat de aan de kaping van de Maersk Alabama echter een compleet andere problematiek ten grondslag ligt, wordt meteen onderstreept door piratenleider Muse: “No Al-Qaeda here. Just business.”
Bron: Recensie Captain Philips (2013) gepubliceerd op FilmTotaal

Captain Philips (2013) online kijken

Captain Phillips (2013)  kun je momenteel online kijken.  Ga naar onze Online Films kijkenpagina om 'm te kijken!

Captain Phillips  (2013)  online downloaden

Kijk op deze pagina of Captain Phillips (2013) momenteel online te downloaden is!

Captain Philips (2013) trailer bekijken 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten